Koherentnego życia! :)

Nasz zespół

Anna Pogorzelska

Dietetyk kliniczny i psychodietetyk. Zajmuje się dietoterapią, dietoprofilaktyką i edukacją żywieniową. Szczególnie interesuje ją dieta w chorobach tarczycy i insulinooporności oraz psychologiczne aspekty odżywiania. Podczas każdej współpracy dobiera indywidualne rozwiązania, bo wie, że psychika i dietetyka to nierozerwalny duet.  Stale poszerza swoją wiedzę uczestnicząc w licznych szkoleniach i konferencjach naukowych. Walczy z mitami żywieniowymi i wyjaśnia, dlaczego diety cud nie działają.

Nie jest dietetycznym dyktatorem – uważnie słucha, nie ocenia i stawia na partnerską współpracę. Ważne jest dla niej prowadzenie edukacji żywieniowej, bo tylko połączenie teorii i praktyki zapewnia trwałą zmianę nawyków i utrzymanie wypracowanych efektów. Każdego pacjenta przygotowuje do tego, aby stał się swoim własnym dietetykiem. Prywatnie interesuje się socjologią i literaturą faktu.

Obszary pracy:

Wcześniejsze i obecne doświadczenie zawodowe:

  • praca jako dietetyk w ramach opieki koordynowanej w podstawowej opiece zdrowotnej
  • praktyki w Dietetycznym Punkcie Konsultacyjnym przy Poradni Geriatrycznej w Hospicjum Palium
  • praktyki w prywatnej Poradni Żywieniowej
  • praktyki w leczeniu żywieniowym pacjentów hospitalizowanych w oddziałach szpitalnych
  • praktyki w dziale żywienia zbiorowego w przedszkolu
  • udzielanie porad dietetycznych pacjentom Studenckiego Punktu Konsultacyjnego UMP

Ukończyła:

  • studia magisterskie na Uniwersytecie Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu, kierunek: dietetyka
  • studia podyplomowe na Uniwersytecie SWPS w Poznaniu, kierunek: psychodietetyka
  • kurs specjalistyczny „Psychologia dla dietetyka” organizowany przez Gabinet Psychodietetyczny Flow by Ania pod patronatem Psychologii w Polsce Sp. z o.o.

Dodatkowe kursy / szkolenia / konferencje:

  • III konferencja: „Psychodietetyka w praktyce. Sama dieta nie wystarczy”
  • IV Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Rozmiar w Umyśle”
  • Webinar: „Psychologiczne techniki pracy z pacjentem do wykorzystania w gabinecie dietetyka i innych specjalistów zajmujących się zdrowiem”
  • Webinar: „Redukcja masy ciała – i co dalej? Jak utrzymać efekty zmiany zachowań zdrowotnych?”
  • Szkolenie: „Odchudzanie bez liczenia kalorii”
  • Szkolenie: „Edukator w cukrzycy”
  • Szkolenie: „Rola diety w schorzeniach tarczycy”
  • Webinarium: „Żywienie i suplementacja w zespole policystycznych jajników”
  • Ogólnopolska Konferencja „Żywienie w praktyce lekarza i dietetyka”
  • III, IV, V Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Dietoterapia Zaburzeń Metabolicznych”
  • XXVII Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne „Żywność i Żywienie w Profilaktyce i Leczeniu Chorób Dietozależnych”
  • Webinarium: „Leczenie żywieniowe w onkologii. Teoria vs. Praktyka”
  • Szkolenie: „Diagnostyka i dietoterapia chorób skóry”
  • Webinar: „Alergia czy nietolerancja – czym się różnią i jak z nimi postępować?”
  • Webinarium: „Postępowanie żywieniowe w alergii, czyli wpływ diety na wyciszenie układu odpornościowego”
  • Webinarium: „Nietolerancja histaminy (NH) – powszechny, ale wciąż niedoceniany problem. Wsparcie dietetyczne i suplementacyjne pacjenta z NH”
  • Udział w seminarium naukowym: „Mity diety bezglutenowej”
  • Webinarium: „Rozszerzanie diety niemowląt. Praktyczny punkt widzenia”
  • Webinarium „Praktyczne zasady żywienia dzieci. Jak świadomie i odpowiedzialnie żywić swoje dziecko?”
  • Szkolenie: „Jak prowadzić skuteczną dietoterapię dziecka?”
  • Webinar: „Dieta eliminacyjna ucznia – jak ją zbilansować i uniknąć niedoborów?”
  • Szkolenie: „Tłuszcze, z czym to się je?”
  • I Poznański Naukowy Kongres Dietetyki „Żywienie – Trening – Wspomaganie”
  • Szkolenie: „Żywienie aktywnych kobiet”
  • V, VI Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Dietetyka gerontologiczna – wyzwania i szanse”
  • „Webinarium Dietetyki Gerontologicznej”
  • Kurs online: „Probiotykoterapia w pracy dietetyka”

Newsletter

Zapisz się, aby być na bieżąco z naszymi newsami!

Nie spamujemy :) Przeczytaj naszą politykę prywatności.